راهنمای خرید ماشین لباسشویی

راهنمای خرید ماشین لباسشویی

ماشین‌های لباسشویی امروزه از تنوع بسیاری برخوردار هستند. این موضوع لزوم آگاهی کافی هنگام خرید و استفاده از راهنمای خرید ماشین لباسشویی را افزایش می‌دهد. خرید ماشین لباسشویی به دلیل تعدد مدل‌های آن در بازار می‌تواند یکی از سخت‌ترین خریدها باشد؛ اما اگر نیازهای اساسی خود را مشخص کنید و بدانید دقیقا دنبال چه نوع ماشین لباسشویی با چه امکاناتی هستید، کار ساده‌تری را پیش رو خواهید داشت. در این مقاله شما را با انواع ماشین‌ لباسشویی و امکانات آنها آشنا می‌کنیم تا انتخاب ساده‌تر و درست‌تری داشته باشید.

بررسی از نظر ظرفیت و اندازه

اولین شاخصه‌ای که در راهنمای خرید ماشین لباسشویی مطرح می کنیم بررسی آن از نظر ظرفیت و اندازه است. باید دستگاهی را انتخاب کنید که ظرفیت آن متناسب با تعداد افراد خانواده باشد. اگر تنها یا با همسر خود زندگی می‌کنید، یک دستگاه با ظرفیت ۵ کیلو جواب‌گوی نیاز شما خواهد بود؛ اما اگر تعداد افراد خانواده‌ی شما بیش از ۳ نفر است باید به فکر دستگاهی با ظرفیت بالای ۷ کیلو باشید. در خانواده‌های سنتی که تعداد اعضای خانواده زیاد است معمولا خرید ماشین لباسشویی با ظرفیت ۹.۵ کیلوگرم امری طبیعی است.

از لحاظ اندازه، دستگاهی که تهیه می‌کنید باید در قسمتی که در منزل برای آن در نظر گرفته شده جا بگیرد. ماشین‌های لباسشویی عموما ۲۷ اینچی هستند؛ برای نصب درست ماشین لباسشویی باید ۶ اینچ فضا در پشت آن نیز در نظر گرفته شود. چنان‌چه ماشین لباسشویی با درب از بالا را ترجیح می‌دهید باید توجه داشته باشید که پیشخوان یا کابینت مانع باز شدن در آن نشوند. در خصوص دستگاه‌های درب از جلو نیز توجه کنید که درب دستگاه از کدام سمت باز می‌شود؛ چرا که اگر جای قرارگیری دستگاه مثلا کنار دیوار باشد، باز نشدن کامل در باعث دشواری روند ورود و خروج لباس‌ها خواهد شد.

اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک

در ماشین‌های لباسشویی اتوماتیک کافی است آب و برق دستگاه را وصل کنید، پودر رخت‌شویی را اضافه کنید و دستگاه را تنظیم کنید تا شستشو به صورت خودکار صورت گیرد. در این دستگاه‌ها روند شستشو، آب‌گیری و تخلیه بسته به نیاز صورت می‌گیرد.

در ماشین‌های لباسشویی نیمه‌خودکار، باید شخصا آب را اضافه کنید و اگر دستگاه دوقلو باشد، برای استفاده از خشک‌کن، باید به صورت دستی البسه را از لباسشویی بیرون آورده و در خشک‌کن قرار دهید. تفاوت عمده‌ی دستگاه‌های خودکار و نیمه‌خودکار در تأمین آب آن‌ها است. چنان‌چه در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که با کمبود آب و قطعی گاه و بی‌گاه آب مواجه هستید، لباسشویی تمام‌اتوماتیک ممکن است نتواند به درستی عمل کند. در چنین مواردی بهترین کار تهیه‌ی ماشین لباسشویی نیمه‌اتوماتیک است؛ چرا که آب‌گیری در آن یکباره بوده و مانند مدل اتوماتیک نیاز مداوم به منبع آب ندارد.

براساس نوع ماشین لباسشویی

موضوع دیگری که به عنوان راهنمای خرید ماشین لباسشویی می توانیم مطرح کنیم، دقت به نو ماشین لباسشویی است. به طور کلی دو دسته‌ی اصلی برای ماشین‌های لباسشویی وجود دارد: درب از جلو و درب از بالا

ماشین‌های لباسشویی درب از بالا

این نوع دستگاه‌ها دارای درب ورود خروج البسه در قسمت بالایی دستگاه هستند. معمولا کلیدهای کنترل نیز روی پنل بالایی قرار می‌گیرند؛ اما در برخی مدل‌ها این کلیدها در جلوی دستگاه تعبیه شده‌اند. داخل این نوع دستگاه‌ها محفظه‌ای بزرگ قرار دارد که آب و هم‌زن را در خود جای می‌دهد. وظیفه‌ی هم‌زن به چرخش درآوردن لباس‌ها برای تمیز کردن آن‌ها است.

برخی ماشین‌های لباسشویی درب از بالا از نوع HE هستند که به معنی بازدهی بالای این دستگاه‌ها است. این مدل‌ها فاقد هم‌زن بوده و از حرکت‌دهنده برای چرخاندن البسه استفاده می‌کنند. در این دستگاه‌ها از چرخش به جای پیچاندن لباس برای تمیزکردن آن استفاده می‌شود و خروجی کار بسیار مشابه دستگاه‌های درب از جلو خواهد بود. از نکات مثبت دستگاه‌های درب از بالا این است که برای ورود و خروج لباس نیاز به خم شدن ندارید و اگر از مدل‌های بازدهی بالا تهیه کنید ضمن مطلوب بودن میزان تمیزی، آب و انرژی کمتری نسبت به مدل‌های دارای هم‌زن مصرف خواهید کرد.

به‌طورکلی، اگر می‌خواهید خریدی مقرون‌به‌صرفه داشته باشید و بودجه‌ی شما کفاف خرید ماشین‌های لباسشویی اتوماتیک و گران‌قیمت‌تر را نمی‌دهد، ماشین‌های لباسشویی درب از بالا گزینه‌های مناسبی برای خرید خواهند بود.

ماشین‌های لباسشویی درب از جلو

ماشین لباسشویی درب از جلو

ماشین‌های لباسشویی درب از جلو در ده سال اخیر به شدت رواج پیدا کرده‌اند. این نوع دستگاه‌ها در مقایسه با مدل‌های درب از بالا میزان بیشتری از البسه را با مصرف انرژی کمتری شستشو می‌کنند. کلیدهای کنترل این مدل‌ها در جلوی دستگاه تعبیه می‌شود و فضای روی دستگاه قابل استفاده یا پوشانده شدن است.

داخل دستگاه‌های درب از جلو محفظه‌ای افقی قرار دارد که با چرخش آهسته لباس‌ها را با لطافت تمیز می‌کند. در این مدل‌ها برخلاف مدل‌های درب از بالا نیازی نیست که محفظه مملو از آب باشد؛ بلکه آب‌گیری در چند مرحله و متناسب با نیاز صورت می‌گیرد. همچنین به دلیل عدم وجود هم‌زن، امکان قرار دادن لباس‌های بیشتری در دستگاه‌های درب از جلو وجود دارد. عملکرد خشک‌کن در دستگاه‌های درب از جلو بستگی به تعداد دور در دقیقه‌ی آن‌ها دارد.

دستگاه‌هایی که تا ۱۲۰۰ دور در دقیقه چرخش می‌کنند لباس را در مدت کوتاهی خشک می‌کنند. این دستگاه‌ها که معمولا گران‌تر نیز هستند انواع و اقسام تنظیمات را شامل می‌شوند. در ادامه به برخی ویژگی‌های کلی و جزئی این نوع ماشین‌های لباسشویی می‌پردازیم. در جدول زیر مقایسه‌ی اجمالی این دو نوع ماشین لباسشویی را شاهد هستید.

ویژگی‌های کلی مهم در انتخاب ماشین لباسشویی

هرچه دستگاهی که تهیه می‌کنید گزینه‌های بیشتری داشته باشد طبیعتا قیمت آن بالاتر خواهد بود. بنابراین بهتر است انتخاب خود را بر اساس نیاز خود انجام دهید. علاوه‌بر مواردی که تا اینجا به آن‌ها اشاره شد، برخی ویژگی‌های کلی در انتخاب ماشین لباسشویی مخصوصا از نوع درب از جلو اهمیت بیشتری دارند که آشنایی با آن‌ها خالی از لطف نیست.

  • تسمه‌ای یا بدون تسمه
  • نمایشگر دیجیتال
  • ستاره‌ی انرژی یا Energy Star
  • سرعت گردش خشک‌کن
  • کنترل حرارت آب
  • بخار
  • اتصال وای‌فای
  • محفظه‌ استیل ضدزنگ
  • گواهی NSF و برچسب انرژی

نتیجه

به عنوان آخرین توصیه برای راهنمای خرید ماشین لباسشویی وقتی انتخاب خود را انجام دادید، سعی کنید قبل از خرید، مدل دستگاه مورد نظر را در اینترنت جستجو کرده و نظرات و تجربیات افرادی که از آن استفاده کرده‌اند را مطالعه کنید. گاهی اوقات تجربه‌ی عملی با آن‌چه در مشخصات و تبلیغات می‌آید متفاوت است؛ پس سعی کنید با آگاهی کامل از بودجه، نیاز و عملکرد واقعی دستگاه موردنظرتان، برای خرید راهی بازار شوید.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *